Иван Тотев: Мики и Мини Маус и миньоните ще са първите пострадали от забрана на бурките в Пловдив

12:48, 03 май 16 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пловдивския общински съвет има депозирано предложение за забрана за носене на бурки на публични места. "Но ако текстът е подобен на приетия в Пазарджик, означава че Мики и Мини Маус и миньоните ще са първите пострадали от новата наредба", каза кметът на града Иван Тотев.  "Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани", обяви мотива за изказването си Тотев.

Той допълни, че не се запознал още с предложението и то не е гледано в комисиите на общинския съвет. "В Пловдив няма регистриран случай на носене на бурки включително и в етническите квартали. Ние следим какво се случва там, но и не може да се слага знак за равенство между Пловдив и Пазарджик", заяви още градоначалникът. Кметът на район "Източен", част от който е и квартал "Столипиново" потвърди думите на Тотев.

"Факт е обаче, че в Пловдив има и туристи, които са със закрити лица. Трябва да се обмисли добре как ще се съчетае предложението с факта, че града е популярна туристическа дестинация", заяви още Иван Тотев.

Той е категоричен, че при промяна на наредба трябва да има обществено обсъждане. Предложението ще бъде качено най-малко 14 дни на страницата на Община Пловдив и дебатирано, след което ще бъде гласувано.

Предложението на съветниците от групата на Патриотичния фронт-НФСБ-ВМРО, за което Пловдив Topnovini.bg първи писа, вече е изготвено и ще бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама