14-годишният Ники от Русе с приз от Гърция

12:55, 03 май 16 / Култура 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14-годишният пианист от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе Николай Димитров спечели трета награда в Международния музикален конкурс „ E-muse“ в Гърция, стана ясно днес. Престижният форум е организиран под егидата на Министерството на културата и Министерството на туризма в южната ни съседка.

Възпитаникът на клавирния педагог Даниела Кюркчиева е отличен във възрастовата група 12-14 години, където са участвали пианисти от Русия, Румъния, Молдова, Унгария, Полша, САЩ, Сингапур, Азърбайджан. Николай се е представил с творби на Дебюси, Бетовен и Шуман.

Конкурсът е част от Международния музикален конкурс “The Muse”, който се провежда всяка година през септември на остров Санторини в Гърция заедно с „Летен музикален фестивал“. Електронното му издание „E-muse“ има за цел да осигури достъп до участие на повече млади музиканти.

„Благодарение на интернет, който вече е неотменна част от съвременния живот, конкурсът „E-muse“ открива през младите нови перспективи и нови възможности“, казват организаторите от Международната арт асоциация „The Muse”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама