Данъците към община Кубрат вече се плащат онлайн

13:17, 03 май 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Кубрат пусна нова и модерна услуга за жителите си, съобщиха от местната администрация. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Изипей (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата Ипей (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.

По новия начин местните данъци може да се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, посочват от общината.

В Кубрат има четири офиса на Изипей. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. В тях по същия начин жителите на Кубрат могат пък да плащат данъци към други общини в страната, където имат имоти.

Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.

Един от големите международни партньори на ИЗИПЕЙ е турската банка АКТИФ. Това означава, че всички клонове на банката в Турция, включително и турските пощи, приемат плащания на данъци за общината. Това са около 12 000 офиса, което е огромно улеснение и полза за живеещите в Република Турция сънародници, които искат да ползват касови плащания от там, отбелязват от общинската администрация.

От там допълват, че услугата се е случила по решение на кмета инж. Бюрхан Исмаилов. Така Кубрат става първата община от област Разград, която се нарежда сред общините в България с модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги - евтини, бързи и лесни.

Идеята на новия кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама