33 сгради в Добрич се конкурират за 3,2 млн. лева за саниране по общински проект

13:18, 03 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За саниране по проекта на Община Добрич „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“ към оперативна програма „Региони в растеж“, който е с бюджет около 3,2 млн. лева, са подадени 33 заявления. Това съобщи кметът Йордан Йорданов и подчерта, че срокът за подаване на документи вече е изтекъл.

Вече е избрана фирма, която ще извърши обследването на сградите, които ще бъдат одобрени. В най-кратки срокове те ще бъдат обследвани и ще започне процедура за избор на изпълнител, увери кметът.

Сред основните критерии, въз основа на които се прави подборът на блоковете, които ще бъдат включени в проекта, са дали сградите са построени преди 31 декември 1969 г. и дали граничат с повече от един обект, включен в основния списък от инвестиционната програма.

Към момента се разглеждат всички подадени заявления.

„Радвам се, че разяснителната кампания, която имахме, води до реални резултати, а именно – че хората разбраха за какво става въпрос и в рамките на няколко седмици успяха да създадат сдруженията, да си подадат документите и да се поберат в срока. Оттук нататък в рамките на няколко месеца ще успеем да изберем изпълнител и да започнем да извършваме самото саниране“, увери Йордан Йорданов.

Той изрично подчерта, че проектът на Общината е различен от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. По нея обследванията на осем блока са готови и ще започне процедури за избор на изпълнител за самото саниране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама