В последния ден за подаване на данъчни декларации: В Русе ситуацията е спокойна

13:26, 03 май 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В нормален работен ритъм и без напрежение преминава последният ден за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ в офиса на НАП в Русе. В салона за изчакване на клиенти и пред банковото гише няма струпвания на граждани, съобщават от НАП- Русе.

До обяд приходните служители са обслужили общо към 260 клиенти, като значителна част от тях са ползвали и услуги, свързани с уточняване на здравноосигурителния им статус, различни удостоверения и регистрации.

В салоните за прием на данъчни декларации има разкрити допълнителни работни места и е създадена добра организация за максимално бързо обработване на документите. Няма индикации, че в следобедните часове ще има струпване на подаващи декларации.

Миналогодишната кампания също е приключила без големи опашки в последния ден и в рамките на работното време от 9 до 17, 30 часа, припомнят от НАП- Русе.

Основната причина е, че русенци бързо са оценили предимствата за използване на електронните услуги на НАП с персонален идентификационен код / ПИК / и електронен подпис и вече над 1/3 от гражданите се възползват от тях, а към 72 % от фирмите предпочитат комуникацията по интернет с приходната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама