Сменят имената на спирките в Пловдив

13:30, 03 май 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наименованията на спирките в Пловдив ще бъдат променени до края на годината с решение на общинския съвет в града под тепетата. "Получаваме много сигнали за имена на спирки, които са свързани с несъществуващи вече сгради или обекти, а това води до голямо объркване", каза кметът на града Иван Тотев.

Объркването е заради системата за съобщаване на спирките в автобусите, която е част от транспортния проект в Пловдив. "Въпреки, че има проблем, ние пуснахме проекта, за да не се бавим. Причината за много грешки е, че преводът на испанската фирма за имената на спирките е електронен", заяви още Тотев

Събират се и се завеждат всички сигнали, подавани от гражданите.  Градоначалникът съобщи още, че се събират данни и за броя на автомобилите в Пловдив, както и се водят статистически данни за пътниците в градския транспорт. 

Тотев допълни, че от 1 януари ще влезе сила и нова транспортна схема. Тя предвижда  удължаване на линиите извън границите на Пловдив. "Задължително градски транспорт ще има до Индустриална зона - Радиново и до селата Брани поле и Труд", категоричен е кметът на Пловдив.

"Превозвачите също имат желание за промяната, но тя предстои да се разисква, защото това е свързано и със смяна на заплащането на субсидиите им", завърши Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама