От ВМРО искат забрана със закон на бурките в цялата страна

13:40, 03 май 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Категорично сме за забрана на носенето на бурки. Внесли сме законопроект и очакваме да бъде приет.  Забраната трябва да бъде приложена във всички части на страната”, каза в Стара Загора доц. Милен Михов, зам.-председател на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.

По думите му това облекло не е традиционно за мюсюлманското население у нас и е инструмент за прокарване на агресивен ислям.

 „Има три момента в Изоборния кодекс, на които държим и ако бъде наложено вето от президента Пленелиев, ще срещне нашата съпротива”, коментира още депутатът.  Те са свързани с провеждането на изборите в чужбина, провеждането на предизборна кампания само на български език и задължителното гласуване.

„Изборният кодекс, който прие Народното събрание, налага важни промени насочени за преодоляване на негативнитечерти на българския изборен процес. Залагат се механизми, които трябва да минимизират ролята на купения, корпоративния и етническия вот у нас”, допълни Михов. Според него се прави крачка за нормализиране на политическата обстановка в България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама