До дни започва изкърпването на улиците в Добрич, заделени са 700 хил. лв.

13:50, 03 май 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази седмица трябва да приключи обществената поръчка и да бъде избрана фирма за поддържане на уличната мрежа в Добрич, съобщи кметът Йордан Йорданов. Очаква се през следващите 7-10 дни да започне изкърпването на улиците, а там, където е нужно, и асфалтирането им. Предвидените средства за 2016 г. са 700 000 лева.

Йордан Йорданов подчерта, че там, където може, Общината ще си търси гаранционните условия за пътната настилка, тъй като предният изпълнител е дал доста голяма гаранция. Ще се възползваме от това си право, увери той.

Кметът обясни, че досега общината не е започнала с ремонтите на улиците, тъй като е била забавено пускането на обществената поръчка. „Пределно ми е ясно в какво състояние са улиците в община Добрич. Постоянно получаваме жалби за целия град. Проблемът произлиза от това, че назад във времето, поръчката за избор на изпълнител на пътната мрежа е трябвало да започне още в края на есента миналата година“, каза кметът Йордан Йорданов. Поради това вече трета седмица, откакто работят асфалтовите бази, а Община Добрич не може да ги използва за изкърпване на дупките по улиците. Затова кметът увери, че най-късно до края на лятото ще започне подготовка на нова процедура за поддръжка на пътищата, за в Добрич, да може наесен да има избран изпълнител и да не се получават тези буферни месеци – ноември, декември, януари, когато Общината е поставена в патова ситуация и нямаме фирма, която да поддържа уличната мрежа.

Намерението е да има застъпване при провеждането на най-значимите обществени поръчки, за да може да се реагира моментално, при нужда. „Уверявам ви, че няма да позволя да се получат повече такива закъснения. Така че, през следващите години няма да има буферни месеци нито за храната, нито за пътищата, нито за почистването на дерето. Изготвя се такъв график, синхронизирали сме го максимално добре, за да може да има застъпване от поне два месеца при провеждане на самите процедури“, заяви още Йордан Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама