32 полицейски операции са проведени по празниците в Старозагорско

13:56, 03 май 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осигуряване на обществения ред и противодействие на престъпността по време на Великденските празници, за времето от 28.04.2016 г. до 02.05.2016 г., беше засилена охранителната и оперативно-издирвателната дейност на служителите на ОДМВР – Стара Загора, съобщиха от дирекцията. Акцент е поставен на контрола на движението по пътищата и увеличаване на полицейското присъствие на уязвими места, в районите на туристическите обекти и на големите търговски обекти.

Проведени са 32 полицейски операции и е осъществена охрана на 21 масови мероприятия. При осъществяване на патрулно-постова дейност и пътен контрол са извършени проверки на 2385 лица и на 1406 моторни-превозни средства.

 Установени са 421 нарушения на Закона за движение попътищата (ЗДвП). Съставени са и 229 акта за липса на лични документи, нарушаване наредби на общините и др.

В областта са станали 16 катастрофи с три пострадали лица, но няма загинали.

За различни престъпления са образувани 46 досъдебни производства и са задържани 29 лица. Установени са извършителите на 21 престъпления.

Обстановката на територията на областта по време на Великденските празници може да се оцени като относително спокойна. Изключение прави случая от 2 май в Раднево, при който при нанесен побой след възникнал конфликт между две групи лица, пострадаха трима младежи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.

От полицията ивформират, че засилената охранителна дейност и строгия пътен контрол ще продължат и по време на предстоящите Гергьовденски празници.

             

             

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама