В Пловдив изграждат ударно нови паркоместа

14:35, 03 май 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждане на нови и разширението на стари паркинги е акцент в строителната програма на кметовете на 6-те пловдивски района.

"Приключихме паркинг на улица "Искра", който е за 20 автомобила. Изграден е нов на улица "Удроу Уйлсън" с 15 места, към финала на ремонта сме на съществуващ паркинг за 20 места на улица "Марин Дринов", каза кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Той заяви, че в процедура на избор на изпълнител е и новият паркинг на улица "Варшава", който ще бъде с  85 места. "Предвиждаме премахване на гаражите в пространството между булевард "Източен" и улиците "Марин Дринов" и "Братя Свещарови". Там са 80 гаража. След ремонт на пътния участък ще бъдат пуснати за свободно паркиране, а на по-късен етап във връзка с новата наредба ще бъдат разработени схеми за открито паркиране с такса от 15 лева", допълни Чунчуков.

Кметът на район "Западен" съобщи, че се работи по изграждането на паркинг до ДКЦ 4 ."Надяваме се да облекчим спирането, защото е напрегнато заради здравните заведения. Търсим нови места. Затова и имаме предложение за искане за безвъзмездно прехвърляне на имот на НКЖИ. Той е 15 декара, започва от улица "София", през булевардите "Хаджи Димитър" и "Копривщица", а НКЖИ пое ангажимента да премахне съществуваща стара линия. След това започваме да проектираме основно улица и паркоместа", допълни Димитър Колев.

"От днес започва изграждането на  нов паркинг пред блок 14 за 40 паркоместа. За първи път ще направим и допитване дали трябва да съществува паркингът до блок 10. Разполагаме с 85 хиляди лева и ще се опитаме да направим възможно най-много паркоместа", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Той оповести, че ще бъде внесено предложение стар паркинг до Скобелева майка да бъде отдаден под наем на инвеститор за изграждане на кемперстоп.

В район "Северен" също работят по разширяване на паркоместата.  Има нов паркинт на улица "Милеви скали" за  20 автомобила. "Започва изграждането на и на паркинг на бул "България" между 2 и 4 около, който ще струва 300 хиляди лева и за 100 автомобила ", съобщи Ральо Ралев.

Кметът на "Северен" заяви, че предстои и цялостно преасфалтиране на улица "Чавдар войвода", която е в изключително тежко състояние. "Предвижда се  премахване на гаражите, които са там. Част от тях влизат направо в улицата. Новообособените паркоместа ще се използват по новата наредба за платеното паркиране, а старите - безплатно", категоричен е Ралев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама