Гран При спечели талантливата Аделина Радева от Русе на конкурса „15 Лалета“

15:38, 03 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гран При спечели талантливата Аделина Радева от Русе на конкурса „15 Лалета“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Надпревалата приключи на 30 април. Националният младежки конкурс за популярна песен в град Хисаря е четвърти по ред и се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Гран При в конкурса, в направлението „С песните на Мими и Развигор“, журито единодушно присъди на 9-годишната Аделина Радева от Русе.

В четвъртото издание на музикалното състезание, в направление „Петнадесет Лалета“ журито присъди на Радко Петков от град Троян Гран При в направлението “Ние и песента“ (за нов аранжимент на песен от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов) грабна Валери Костов за неговия аранжимент на „Пролетно разсъмване“.

По време на двата конкурсни дни през сцените на конкурса преминаха 253 индивидуални изпълнители, 16 вокални формации и 23 дуета и триа – общо 490 участници с 572 изпълнения.

Журито, което трябваше да определи най-добрите от 572 изпълнения, прозвучали на двете сцени на конкурса „15 Лалета“ 2016 беше в състав: Росица Кирилова, Петър Алексиев, Пламен Велинов, Христина Янкова, Мая Райкова, Развигор Попов, Иван Димов и председател Мими Иванова, която е и почетен гражданин на град Хисаря.

За най-желаните награди – Гран При на конкурса имаше специален регламент. Двете журита (от малка и голяма зала) номинират изпълнителите, които се борят помежду си на живо пред всички зрители. Не случайно тази част от конкурса се нарича „Войната на гласовете“.

Гласуването тази година за пръв път беше явно и представлява мястото, което членовете на журито дават на съответния изпълнител. Този с най-малък сбор печели наградата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама