Дунавските и сицилианските общини подписаха меморандум за сътрудничество

15:39, 03 май 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" – Пламен Стоилов, подписа в Палермо меморандум за разбиртелство и сътрудничество с Асоциацията на сицилианските общини. В българската делегация участваха кметове и председатели на общински съвети и общини-членки на Асоциация "Дунав".

Община Свищов бе представена от председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и общинският съветник Емил Николов. Домакин на събитието бе председателят на партньорската организация и кмет на Палермо, а на срещата присъстваха българският посланик в Италия и българския консул за област Сицилия, както и ръководителят на службата по търговско-икономически въпроси в Рим.

"След срещата в Сицилия, до консултанта на община Палермо ще бъде изпратен списък с приоритетни идеи за бизнес и инвестиции във всяка от участващите общини. Кратък списък с такива проекти и идеи се подготвя и от името на община Свищов." – категоричен бе председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама