400 деца от страната ще се включат в театралния фестивал "Малкия принц"

15:55, 03 май 16 / Култура 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 5-ти до 8-ми май Велико Търново ще се превърне в столица на детско-юношеското театрално изкуство.

Фестивалът "Малкият принц" възниква по инициатива на НЧ „Извор“ с. Самоводене и тази година ще се проведе от 5ти до 8-ми май.  Големият интерес към него от страна на участниците в предишните години наложи преместването му на сцената на великотърновския театър, което даде възможност да добие национален характер.

Целта на фестивала е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната. Участниците са детско-юношески театрални състави, школи и театрални студия към читалища, училища, детски комплекси, центрове за работа с деца, частни формации и др.

Организатори на проявата са Община Велико Търново и Народно читалище “Извор – 1873” - с. Самоводене, а общият награден фонд е 2720лв., осигурен от Община Велико Търново.

 През 2016 г.  желание за участие са заявили над 45 театрални колектива. Селектирани са 28, съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Предимство за участие имат институции, представящи двете възрастови групи, както и носители на награди от други фестивали. Участие ще вземат 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 14‚ юношески спектакъла.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама