Проверяваме онлайн срока плащане на текущата и следващата фактура на EVN

16:27, 03 май 16 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки клиент на EVN България вече може да провери по всяко време срока на плащане на своята текуща и следваща фактура за електроенергия на интернет страницата на компанията www.evn.bg или на директен линк http://www.evn.bg/SrokPlashtane/PeymentPeriodHome.aspx, съобщиха от дружеството.

За целта се изисква единствено въвеждане на ИТН (измервателна точка номер), която клиентите могат да намерят във фактурата си. Сроковете на плащане са посочени във всяка издадена от дружеството фактура или касов бон, но тъй като често клиентите пропускат да запазят своята фактура, компанията вече предоставя възможността за проверка на сроковете през интернет страницата си 24 часа в денонощието.

Тази възможност е във връзка с обявената преди дни от компанията промяна на сроковете на плащане на фактурите за електроенергия в Югоизточна България, за което Пловдив Topnovini.bg писа. Излизането на две фактури в рамките на един месец се налага поради влизането в новия график като общият брой фактури за годината остава 12.

Всеки клиент, който заяви, може да получава безплатни SMS и имейл услуги за известяване на EVN България като ще получава следните известия:

Известие за издадена фактура – с информация за отчетния период, консумираните киловатчаса, дължима сума и краен срок за плащане

Известие при наличие на просрочени неплатени задължения за консумирана електроенергия, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Съобщението се получава най-малко 3 дни преди прекъсване, което намалява риска от пропускане на сроковете за плащане и свързаното с това преустановяване на електрозахранването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама