Откриват „Сливенските огньове“, местят церемонията в ДТ„Стефан Киров“

16:29, 03 май 16 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемонията по откриване на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ ще се извърши в Драматичен театър „Стефан Киров“, вместо на площад „Хаджи Димитър“. Причина за промяната е метеорологичната прогноза, която предвижда превалявания от дъжд. На фасадата на театъра ще бъдат поставени екрани, на които ще се излъчва откриването на Майските дни и концерта на Симфоничен оркестър-Сливен и рок-група „Кикимора“.

Събитието ще започне на 4 май в 20 часа.

Първата проява, предвидена в програмата, е съвместен концерт на група "Кикимора" и Симфоничния оркестър. Той ще започне в 20.30 часа. Празничната вечер ще продължи с илюминации от 22 часа.

Община Сливен ще подари на жителите и гостите на града, и концерт на Васил Найденов, който ще се състои на 23 май, от 20 часа, на площад "Хаджи Димитър".

В програмата по отбелязване на Майските дни на културата  са включени няколко фестивала. XVII-ят Национален фестивал на детската книга тази година ще се проведе от 9 до 11 май. От 22 до 25 май ще се състои и юбилейното 20-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници".  VII-мото издание на Музикалния фестивал "Мишо Тодоров" ще се проведе на 28 и 29 май. На 29 май е и Националният фестивал на руската песен и танц.

Премиерата на спектакъла "Докосване" на Габриела Хаджикостова по проект "Малко театро" - Будапеща и Държавен куклен театър - Сливен също е част от програмата на "Сливенски огньове".

Предвидени са още концерти, изложби, представяне на книги, чествания и други културни прояви. 

Програмата по отбелязване на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ вижте в прикачения файл, вляво от заглавието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама