Столично училище спечели стена за катерене

17:06, 03 май 16 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичното 139-то училище „Захарий Круша“ вече има стена за катерене в двора си. Тя беше монтирана днес, но заради лошото време учениците не успяха да направят състезание, за което се бяха подготвили. Пред София Topnovini.bg директорът на гимназията Румяна Дончева разказа, че училището е спечелило общински проект наречен „Спорт и забавление с катерене“ и благодарение на това се сдобило с професионална стена за катерене.

„Децата особено много харесват модерния начин на спорт в днешно време. Сега обаче заради времето ще отидем да ги покатерим в базата на най-близкия търговски център, защото те се бяха подготвили на екипи, за да спортуват днес“, обясни тя.



Освен стената за катерене, учениците от „Захарий Круша“ получават и ваучери за катерене в спортен център, който се намира в столичен МОЛ. „С тях, те ще могат да се катерят и в свободно време заедно със своите родители. Ще отидат в празнични и съботно-неделни дни“, обясни още Дончева.

Тъй като днес беше предвидено официално откриване на новата придобивка в училището пристигна и зам.-министърът на образованието Деян Стаматов. Той посети всички класове, а учениците имаха възможност да му задават въпроси свързани с всичко, което ги интересува.

„Смятам, че всички спортни инициативи трябва да станат практика за всяко едно софийско училище, защото в днешно време децата не спортуват достатъчно и ние трябва да се погрижим за това“, добави още Румяна Дончева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама