Валери Симеонов нарече българите в чужбина „безродни, капризнечещи псевдосънародници“

17:49, 03 май 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни, капризнечещи псевдосънародници.

Това пише в писмо, изпратено от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов до българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк. Тя е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс. Според новите изборни правила, предложени от патриотите, извън Европейския съюз избирателни секции ще бъдат откривани само в посолствата и консулствата. Ще има по една и в градовете с население над 1 млн. души, като за целта се налага да бъдат събрани поне 100 заявления на гласоподаватели, които желаят да упражнят вече задължителното си право на глас.

Решението бе прието с редица протести и демонстрации в чужбина, където сънародниците ни се обявиха против промените в Изборния кодекс. 

София Topnovini.bg публикува пълния текст на писмото, изпратено от Валери Симеонов, без редакторска намеса:

Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?

Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме „по-демократични“,“по различни“и „по-екзотични“ за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.

И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!

В.Симеонов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама