Силвия и Теди Кацарови, Милена Славова и Йоанна Драгнева с участие в концерта за празника на Русе

07:46, 04 май 16 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре, 5 май, от 19 ч., в Доходното здание, в навечерието на Празника на града, Община Русе организира тържествена церемония по връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“, съобщават от пресцентъра на общината.

Тази година с престижното отличие ще бъдат удостоени 7 свързани с града личности, постигнали големи успехи в своите области на професионална изява. Това са треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева, директорът на Русенската опера Найден Тодоров, треньорът по свободна борба Георги Ачев, бизнесменът Пламен Бобоков – един от главните инвеститори на „Булстрад Арена“ - чийто проектант архитект Танко Серафимов е сред тазгодишните лица, удостоени посмъртно с отличието „Почетен гражданин“, наред с емблематичния за Русе писател Светлозар Димитров, известен с прозвището Змей Горянин, както и починалият наскоро генерал- майор Ваньо Танов.

Церемонията ще е съпътствана от изпълнения на Биг Бенд - Русе с диригент Димчо Рубчев. Водещ на церемонията ще бъде актрисата Ралица Константинова от ДТ „Сава Огнянов“.

Празненствата по случай деня на Русе продължават и в самия празничен ден – 6 май, когато в 9 ч. в Храм „Св. Георги“ ще бъде отслужена Празнична света литургия.

От 11 ч. на площада пред Общината следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе.

По традиция в 12 ч. ще се състои и Тържествена церемония по повод 6 май – Ден на храбростта и Българската армия на паметника на загиналите в Сръбско- българската война.

От 13 ч., в Историческия музей, кметът Пламен Стоилов ще се срещне с „Лицата на Русе“ – талантливи деца и млади хора, подкрепяни от Фондация „Русе – град на свободния дух“. Срещата се провежда за втора поредна година, след като през 2015 г. тази тържествена традиция беше започната от „Посланиците на Русе“.

При благоприятно време атрактивната програма в празничния ден продължава с демонстрации на екипа на Shell Eco Marathon пред Съдебната палата. Вечерта ще завърши с мега концерт под мотото „Любими песни за любими хора“ на площада пред Общината. Ако вали, концертът ще се премести в Голямата зала на Доходното здание.

От 20.30 ч. сцената ще бъде нажежена от изпълненията на Силвия и Теди Кацарови, Милена Славова, Маги Джанаварова, Искрен Пецов, Йоанна Драгнева, Балет TL Dance, Живко Василев – кавал, и Djane Monique. Водещ на незабравимия купон ще бъде Атанас Стоянов - Наско от БГ Радио. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама