Майските дни на културата в Сливен започват с рок и класика

07:50, 04 май 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група "Кикимора" и Симфоничен оркестър - Сливен ще изнесат съвместен концерт, под диригентството на маестро Димитър Караминков. Събитието е по случай откриването на Майските дни на културата "Сливенски огньове", които се организират от Община Сливен, и ще се състои тази вечер от 20.30 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“, вместо на площад „Хаджи Димитър“. Причина за промяната е метеорологичната прогноза, която предвижда превалявания от дъжд. На фасадата на театъра ще бъдат поставени екрани, на които ще се излъчва откриването на Майските дни и концерта.

"Подготвили сме много интересна програма, която е съставена от оперни арии в рок вариант, парчета на "Кикимора" и „Брейзън Абът", както и две песни на Дийп пърпъл", обяви  програмата на "Кикимора" фронтменът Николо Коцев.  Той коментира, че групата е останала с прекрасни впечатления от Сливен, когато гостува за концерта на звездата на рока Джо Лин Търнър. Коцев изрази надежда, че отново ще се съберат много хора за началото на важната за града проява "Сливенски огньове".  "Искаме да свирим пред много публика. Надявам се, че феновете ни ще дойдат и ще спечелим нови", каза още той.

Николо Коцев сподели, че проектът е по идея на директора на Симфоничния оркестър Даниела Дякова. Тя от своя страна заяви, че концертът ще бъде вид атракция, в който ще може да се покаже как преплетени различните стилове музика, може да създадат еуфория, която ще обхване огромен брой публика - както почитателите на класическата музика, така и на рока.

"Идеята за такъв тип концерт узряваше в мен във времето. В  разговор с кмета на града Стефан Радев предложих да подарим на жителите и гостите на Сливен по-атрактивен и интересен концерт,  и той с голямо удоволствие прие идеята ми. Убедена съм, че с Николо Коцев и група "Кикимора" ще направим уникален симбиотичен продукт и ще докажем, че класиката с рока могат да вървят ръка за ръка, както и с джаза, и с етно музиката. В случая ще предложим на нашите почитатели класика с рок звучене", коментира Дякова.  Тя смята, че на 4 май Сливен ще се превърне в столица на класиката, операта и рок музиката.

Николо Коцев изрази мнение, че такива симбиози са доста интересни за публиката, в което се съчетават рок музиката със средствата на класическото музициране. "И не само това. Ние ще изпълним оперни арии в рок вариант, което пък е още по-интересно. Вложени са много сили, за да се получи уникално събитие, подкрепено от Община Сливен. То ще бъде на огромна сцена и не се случва често. Чакаме с нетърпение да дойде денят на концерта", сподели музикантът и заяви, че кани тази вечер всички фенове на "Кикимора", на класическата и рок музиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама