Днес произнасят присъдата за двойното убийство на ул. „Бузлуджа“

08:22, 04 май 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд днес ще произнесе присъдата на 52-годишния Васил Симеонов Дотков, обвинен за двойното убийство на възрастни хора на ул. „Бузлуджа“ №3 във Варна.  Престъплението бе извършено на 23 ноември 2013 г. От упор бяха разстреляни Николай Курдов и балдъзата му Елка Порожанова, която била трудноподвижна и живеела с него и сестра си. Чиста случайност спасила съпругата на Курдов, която по това време била на пазар.

По делото досега бяха разпитани  20 вещи лица, 19 свидетели, както и близките на убитите. Съдебното следствие приключи вчера с разпит на бившата съпруга на Дотков. Съпругата на Курдов Дора Иванова и дъщеря им Марияна са конституирани и като частни обвинители и граждански ищци. Те претендират за обезщетение от общо 270 000 лв. заедно с лихвите от датата на убийството.

Преди престъплението, замислено като грабеж на голяма сума пари и скъпи вещи, Дотков два пъти посетил жертвите си и им се представял за полицай, разследващ сигнал, че укриват нелегални имигранти. При третото посещение , след като 78-годишният Курдов му дал да разбере, че не вярва в тази легенда и му поискал обяснение, Дотков хладнокръвно го застрелял с 4 куршума от незаконно притежаван „Макаров“ със заглушител. След това стрелял 3 пъти срещу болната му 67-годишна балдъза, чиито викове чул в съседната стая. После прибрал гилзите и 3 мобилни телефона на обща стойност 110 лв. и излязъл, като заключил вратата.

Телата на убитите били намерени скоро след стрелбата.  Дотков обаче бе задържан едва през януари 2014 г. Тъй като е многократно осъждан, го издал отпечатък от пръст, оставен на вратата на всекидневната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама