Горанов национализира пенсиите, за да покрие дупката “КТБ”, смята Илиян Василев

09:32, 04 май 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кредитът, отпуснат на Фонда за гарантиране на банковите влогове, никога няма да бъде върнат, а държавата “глътна вода за повече от два и половина милиарда лева”. Това коментира бившият посланик на България в Русия Илиян Василев относно разсекретения доклад на “Аликс Партнърс”.

По думите му, именно заради това министърът на финансите Владислав Горанов “гледа да национализира вноски за пенсии, да отреже ветераните от войната и т.н.” - “появи се непредвидена дупка от два и половина милиарда лева - КТБ”, смята Василев.

Той посочва още, че докладът повтаря тезата на прокуратурата и внушенията, че няма смисъл да се търсят парите, което “легитимира кражбите на активи”. “Ако Ви го каже Горанов, ще носи отговорност, ако го кажат Партньорите - независимите са го изрекли”, обяснява Василев.

“В КТБ има финансиране на проекти на Цветан Василев, което е конфликт на интереси и свързани лица. Но закупените активи имат значителна стойност и при подходящи действия могат да се осребрят и върнат. Нетната загуба в никакъв случай не е пет милиарда лева, както се внушава. Ако беше така нямаше да си бият за активите купени с кредити от КТБ. Активите вече са в частни ръце. Ако беше вярно, че Цветан Василев съзнателно е източвал банката, сега трябваше да контролира тези активи - Виваком, Дунарит,, Петрол и т.н. Не синдиците ги контролират, а Пеевски и Кой? Тезата, че тези активи не струват нищо и не могат да служат за възстановяване на масата на несъстоятелността е удобна за атакувалите банката”, смята той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама