Експерти проверяват сигналите за поражения от поройния дъжд в Сливен

13:39, 04 май 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Количествата валежи, паднали на 3 май достигнаха 20 л/кв. м, като в късните часове за много кратко време, около 17 часа, падна пороен дъжд, придружен с градушка с размери 3 мм. Валежите са повсеместни на територията на общината“, съобщи инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

Сигнали за наводнени имоти и затруднено придвижване по главните улици в града са подадени след 17 часа.От запушване на шахта на ул. „Сан Стефано“ в квартал „Речица“ са наводнени приземни етажи на къщи.

В района на Минерални бани, разклона за Ковачите, е имало опасно наклонено дърво, което е премахнато от екип на пожарната. Сигнал е получен, че на републикански път Кермен-Биково са пречупени две дървета, които  възпрепятстват движението. Премахнати са от екип под ръководството на кмета на град Кермен, информирано е Областно пътно управление. Днес продължава работата в района

„Единични обаждания за образували се дупки и пропадания по тротоарни площи, в това число при навлизане в град Сливен от Нова Загора. Тези сигнали днес ще бъдат проверени на място от експерти в отдел Сигурност и управление при кризи“, допълни Снежана Кънева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама