Съдът остави в ареста катаджията, задържан за кражба на цигари и подкуп

16:52, 04 май 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд остави в ареста столичния катаджия Веселин Асенов и Илиян Илиев - Малкия Куман за кражба на цигари и подкуп.

След получен сигнал през нощта на 2 май двамата бяха задържани с крадени цигари от хранителен магазин в столичния квартал „Люлин“ 6. Записите от камерите в търговския обект на бул. „Панчо Владигеров“ показват, че престъплението е извършено за 3 минути. Камерите са заснели как трима мъже разбиват магазина в 4,19 часа и го напускат в 4,21 часа.

Гражданин, който видял трима да се навъртат до задния вход на магазина, е подал сигнал на телефон 112. От СДВР изпратили на мястото 3 полицейски екипа. Малко по-късно полицията спряла в района лек автомобил, шофиран от Малкия Куман. Той бил придружаван от Асенов, който се легитимирал пред колегите със служебна карта на МВР.

Полицаите обаче поискали да се отвори багажникът на автомобила. В него се намирал черният чувал, в който били напъхани голям брой различни кутии с цигари и пластамосвата рамка, на която били поставени в магазина. Тогава Асенов им предложил 200 лева, за да ги освободят.

Според съда са събрани достатъчно доказателства срещу двамата. Решението подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама