Канят сливналии на събор „Хубав ден Гергьовден” на „Бармук баир”

08:29, 06 май 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С водосвет и извършване на Светото тайнство Кръщение на едногодишната Габриела ще започне съборът на „Бармук баир” на днешния  Гергьовден. Празникът, който ще събере малки и големи край параклиса „Свети Георги” ще започне в 10.30 часа.

„Надяваме се Светецът да подаде ръка и времето да е хубаво на този светъл празник, който искаме да подарим на нашите съграждани”, заяви Момчил Пантелеев от Сдружение „Свети Георги Победоносец”. Със свои изпълнения в празника ще се включат читалищни колективи. Майстор- курбанджия ще сготви курбан на място, от който могат да опитат всички присъстващи.

От  Сдружението, което е  организатор на събитието апелират водачите за уважение един към друг по асфалтирания, но тесен път до местността, на която ще бъде празникът. Първият събор за Гергьовден беше миналата година.Намеренията са той да стане традиционен и всеки следващ да предлага нещо повече от предния.

Сдружение „Свети Георги Победоносец” кани жителите и гостите на Сливен  на събора „Хубав ден Гергьовден”  и се надява на добро време и настроение по време на празника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама