Борисов няма да даде на Плевнелиев да състави трети служебен кабинет, смятат социолози

14:05, 06 май 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Каквото и да се случва, ще се случи след президентските избори. Борисов не би искал да даде на Плевнелиев възможност да сформира трети служебен кабинет”. Това коментира пред БНР социологът Евелина Славкова във връзка с възможни предсрочни избори за парламент.

Тя допуска, че е възможно търпението на Борисов в ролята на балансьор между малките партньори в управлението да се изчерпи, тъй като той осъзнава, че ГЕРБ инкасира негативите от спорните промени.

“Ние многократно сме разсъждавали, социолози и политолози, върху възможността да се състави една широка коалиция между ГЕРБ и между БСП, подкрепяна от други партньори, ако е необходимо. В случая не мисля, че в този парламент може да се случи такава конфигурация. Ако балансьорската роля на Борисов в един момент се изчерпи и неговите емоции надделеят, защото трябва да имаме предвид, че имаме един емоционален премиер, който реагира с емоция на важни решения, може в един момент наистина да се окажем в ситуация на предсрочни избори”, казва Славкова.

По думите й, Плевенлиев не разполага с партийната подкрепа за нов мандат. Затова той може да наложи вето на промените в Изборния кодекс, за да може с това "да заличи този лош вкус" от противопоставянето, който на няколко пъти е оставил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама