Свикват Общо събрание на акционерите на ВиК Шумен на 11 май

07:06, 07 май 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Покана до 10-те общини в Шуменска област, съдружници във “ВиК – Шумен” ООД, за свикване на Общо събрание е отправил управителят на дружеството Светлозар Дамянов.

Общото събрание е насрочено за 11 май от 10,00 часа в сградата на ВиК, намираща се на ул. “Войн”.

Четири точки са включени в дневния ред на Общото събрание – приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2015 година, вземане на решение за освобождаване на управителя на дружеството от отговорност за изминалата година, вземане на решение за покриване на загубите на дружеството за 2015 година от други резерви на предприятието и изменение на член 21, изречение трето, от дружествения договор.

В решенията, които са предложени да вземат съдружниците се предлага те да освободят управителят на ВиК дружеството Светлозар Дамянов от отговорност за 2015 година, като приемат, че всичките му действия са били в интерес на дружеството.

Промяната в част от дружествения договор касае разширяване на специалностите, които могат да притежават бъдещите кандидати за поста управител на “ВиК – Шумен” ООД, а имено “за управители се избират лица, които имат висше образование в области: социални, стопански, правни и технични науки”. Досега в дружествения договор бе записано, че за управител на дружеството се избират лица с висше образование и квалификация в областта на водоснабдяването и канализацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама