Десет са предложенията за председател на БСП от Стара Загора

08:03, 07 май 16 / Политика 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет имена са предложили старозагорските социалисти за председател на Националния съвет на БСП, който ще се избира на започващия днес конгрес на партията.

От Стара Загора са получили подкрепа: Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев,  Михаил Миков,  Янаки Стоилов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Илияна Йотова, Валери Жаблянов, Сергей Станишев, Калоян Паргов.

Общо 782 избрани делегати от цялата страна и около2 000 гости, представители на политическите партии от Коалиция „БСП лява България”, на местната власт, синдикатите, работодателските и граждански организации, ще бъдат част от заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. Форумът ще бъде уважен от генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, президента на ПЕС Сергей Станишев, както и от политици и дипломати от Европа и света.

Битката за председателския пост при 28 номинирани, ще бъде изключително оспорвана. Основните претенденти са Корнелия Нинова и Михаил Миков, коментират редови социалисти.  И двамата събират подкрепа, но е важно в залата кой как ще гласува и чий лагер ще надделее.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама