Литографии и гравюри на Пиер-Огюст Реноар ще бдат подредени в Русе

08:10, 07 май 16 / Култура 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Литографии и гравюри на Пиер-Огюст Реноар (1841 г. – 1919 г.), собственост на колекционера Томас Емерлинг, ще бдат подредени в Русе, става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане в общинския съвет от зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков.

Документът е съставен по предложение на директора на Художествената галерия Елена Великова, която иска увеличаването на цените за разглеждането на тази експозиция и на още една гостуваща международна изложба – проект „Издирва се“, представляващ петнадесет персонажа на театралната сцена, киноекрана и исторически личности, създадени с помощта на фотографията и силикона, изработени от румънските студиа за реклама и медии Mask Studio и GreenMind.

Те ще гостуват в Русе между 1 юни и 30 юли. Досегашните цени са 50 стотинки за учащи, войници и пенсионери и 1 лев за всички останали.

Цените за посочените две изложби обаче ще бъдат 2 лева за учащи, войници и пенсионери и 5 лева за другите граждани, ако общинският съвет се съгласи с това.

Мотивите за вдигането на цените са значимостта на творбите и факта, че реализацията на събитията е свързана със специфични организационни, транспортни, застрахователни изисквания и разходи. Представена е и финансова обосновка за предлаганите цени на билетите за вход.

Предлаганите парични стойности за вход на двете международни изложби през юни и юли 2016 г. отговарят на повишените цени за представяне на културните продукти на пазара, смята вносителят на докладната записка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама