Съветник на Путин гледа премиерата на спектакъл по своя пиеса в Добрич

09:27, 07 май 16 / Култура 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският писател Юрий Поляков присъства в Добрич на премиерата на своята пиеса "Хомо еректус или "Смяна на жените", поставена от драматичния театър "Йордан Йовков".

Режисьор е Костадин Бандутов, който й дава името "Смяна на жените", за да е по-разбираема за публиката.

Поляков е сред най-популярните имена в съвременната руска литература, главен редактор на вестник "Литературная газета", член на Съвета по култура и изкуства към президента на Руската федерация.

Пиесата му се играе вече 10 години и има 298 представления не само в Русия, но и по света. Дори в момента е поставена на сцената на Сатиричния театър в Москва.

„В руската и световната драматургия тече процес, който разделя авторите на две групи. Едните, като мен, които пишат традиционни пиеси по правила, сформирани още от Аристотел, са малцина. С моя текст не може нищо да се направи освен режисьорът да следва сюжета, коментира драматургът. В отговор на журналистически въпрос Поляков каза, че автоцензура има винаги, сега има и корпоративна цензура, която не спори и не дебатира, а "просто изключва кислорода на автора". Действащите лица в комедията са разследващ журналист, депутат, новобогаташ и обикновен работник, събрани на едно място заедно със съпругите си. Участват актьорите Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Радомир Андонов, Пламен Маринов, Валентин Андреев - Рафе, Любов Николова, Татяна Христова, Мария Генова и Мария Гинкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама