Интернет-сензацията Сийка Бечева не тъгува по комунизма, но вярва на БСП

09:41, 07 май 16 / Политика 25 1049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Другарката” Сийка Бечева, станала интернет сензация в последните седмици, все още вярва на “бесепето”, но не тъгува по комунизма. Това призна самата тя пред камерата на bTV 25 години по-късно.

Сийка Бечева нашумя, след като режисьорът Евгений Михайлов пусна кадрите от контрапротест на БСП през 1991 г. в предаването „Минало (не)свършено“ по BITelevision.

Видеото, заради което нашумяха изразите “Аз нося цветя” и “Вие за мен сте другар”, с които госпожата разпалено разяснява, че БСП е най-демократичната партия и цветята са за партийния другар, който най-много ги заслужава, е гледано над 1.1 млн. пъти.

Сийка Бечева е вече на 75 години. Работила е като прогимназиална учителка, а съпругът й е бил милиционер. Четирите й дъщери са завършили висше образование и също са верни на “червената партия”. “Тя ни направи хора”, казаха тя.

“Аз съм си социалистка. И четирите деца вярват на БСП. Но нищичко не съм искала от партията. Разчитахме на себе си”, каза “другарката” Бечева.

Запитана нужно ли е обновление на Столетницата на днешния конгрес, тя заяви, че за нея няма значение кой е начело на партията - “само социалист да е”.

“Не тъгувам за годините преди 89-а година, добре си живеем, имаме си всичко”, завърши тя.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама