Местят протеста в Раднево

09:48, 07 май 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде преместен протестът пред Общината в Раднево, предлагат хората от миньорския град. По думите им, няма защо да се протестира пред кв. „Кантона”, а да се потърсят отговори от онези, които са допуснали да се стигне дотук.

 В социалните мрежи участници в протестите коментират, че виновниците за това положение са в общината и на жълтите павета.

„Протестът трябва да е пред общината. Дори пред Парламента. За да ни чуят всички онези,които докараха България до това етническо напрежение. Всички, които сега са покрити тук на местна почва,и онези които нямаха доблестта да застанат пред нас, а само изсипват полицейско присъствие в града ни. Протестът трябва да е срещу тези, които създават и толерират цигански барони, от които страдаме и ние и голяма част от циганите дори, които са приели да работят. Идеята не бива да е расистка. А да е насочена срещу тези, които им дават на определени хора огромни права. За да си на лидерски пост, било то в община или на държавно ниво,трябва да имаш лидерски качества. Трябва да имаш доблест и кураж. Да можеш да се изправиш пред всички свои избиратели и да ги защитиш. Ето там трябва да е протестът. Пред хората, които ни дължат отговори. Какви въпроси имаме да задаваме пред „Кантона” и какви отговори очакваме от там? Сами съсипваме протеста си!”, категоричен е радневец.

Протестът снощи беше по-малоброен от предишните. По данни на полицията са участвали около 400 души. Извършени са проверки на 83 лица и на 48 автомобила. Съставени са 8 акта за липса на лични документи и един за нарушение на Закона за движение по пътищата. Образувани са 1 бързо полицейско производство и 2 досъдебни производства. За срок до 24 часа са задържани 2 лица.По време на протеста не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред. 

Припомняме, че причина за протестите в Раднево стана побоят нанесен на трима младежи от четирима роми на 2 май т.г. след конфликт по повод  отнето предимство на пътя.

В ареста за постоянно са четиримата роми  Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево. Трима обвинени за опит за  убийство по хулигански подбуди, а Стефан Иванов и  за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди.

В Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович” пък се лекуват пострадалите Живко Жеков, Георги Николов и Цветелин Кюстендилски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама