Ясни са номинациите за награда "Пловдив"

09:57, 07 май 16 / Култура 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-много са номинациите в областта на изобразителното изкуство, които се борят за награда "Пловдив", съобщиха от Общината.

11-те художници Георги Убинов, Димитър Кирчев, Христо Христов, Емилия Арабаджиева, Илия Йончев, Димитър Чонов, Моника Роменска, Бисер Дамянов, Атанас Хранов, Иван Поповски и Ангел Каравланов, са предложени за престижния приз.

В раздел "Театър" ще се състезават Стефан Попов и Александър Секулов.

За художествен превод конкуренти са Манол Пейков, Жоржета Чолакова, Иван Вълев и Милена Кекеманова, а за художествена литература са предложени Йохан Девлетян, Александър Секулов, Красимира Стоева, Димил Стоилов, Недялко Славов, Петър Краевски и Георги Стоянов.

В "Архитектура" са предложени архитектите Марика Попова, Илко Николов, Иван Костадинов и колектива Петко Костадинов и Иван Костадинов.

За отличието в раздел "Музика" са предложени Ивайло Михайлов, Стоян Караиванов, Николай Стайков, Нина Найденова, Жана Белева и Държавна опера-Пловдив.

Владимир Балчев и Евгений Тодоров, както и карикатуристът Николай Арнаудов, са предложени за журналистика.

За Фотография и операторско майсторство са предложени екипът Виолин Палейков и Нончо Нончев и Катедра "Приложни изкуства" на АМТИИ.

В изкуството, предназначено за деца са предложени Модерна академия на изкуствата "Синдикат", Държавна опера-Пловдив, Даниела Трифонова и екипът на Държавния куклен театър.

Награда "Пловдив" е учредена през 1981 година и е ежегодно отличие на Община Пловдив за ярки постижения в културния живот на града през предходната година. Дава се и специална награда за дарители и спомоществователи в областта на културата. Носителите на наградата се определят от специализирани комисии за всеки от деветте раздела. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 20 май в Дома на културата "Борис Христов"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама