Цветозар Томов успокоява: Манипулация повече от 3-4% за партия на избори е невъзможна

10:50, 07 май 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като вчера директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров намекна, че ЦИК “ще се погрижи” партията на Лютви Местан да не влезе в парламента, днес говорителят на Комисията Цветозар Томов написа гневен пост в социалната мрежа Facebook с цел да опровергае това твърдение.

“Това е идиотска клевета срещу институцията, която може да произнесе само напълно безотговорен човек", каза той по адрес на Димитров.

"Няма никаква, дори теоретична, възможност в ЦИК да се фалшифицират изборни резултати. Протоколите от РИК-овете се приемат пред очите на всички интересуващи се медии, протоколите от СИК-овете се сканират на сайта на ЦИК и всеки, който желае, може да изчисли сам резултатите, прави се повторно въвеждане на тези протоколи и при всяка регистрирана разлика от двете въвеждания двама члена на ЦИК анализират разминаването, решават кое е вярното въвеждане и се подписват. Подмяна на протоколи е възможна само по пътя между СИК и РИК, никъде другаде", казва той.

"Не казвам, че това никога и никъде не се е случвало, но никой не може да подкупи 12 000 секционни избирателни комисии и 70 000 работещи в тях. Мога да гарантирам, че каквито и манипулации да се случват по места, те не могат да изместят резултата на една партия с повече от 3-4% от гласовете, получени за нея", допълва говорителят на ЦИК.

По думите му далеч по-голяма опасност представляват контролираният и купеният вот. "Бъдете напълно уверени в това, че колкото и да са замърсени от манипулации българските избори, кой да влезе в парламента решават избирателите. Ако съдя по поредното скандално изказване на Божидар Димитров, можете да бъдете напълно уверени и в това, че Националният исторически музей на България се управлява от неприлично нагъл шарлатанин", заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама