БСП е партия на олигарсите, а не на обикновения човек, казва Евгений Михайлов

11:44, 07 май 16 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Г-жо Бечева, вашата младост, както и младостта на моите родители, Бог да ги прости, както и пенсиите им, отидоха за благоденствието на вашата партия, която толкова обичате. Знаете ли това нещо?”.

С тези думи режисьорът Евгений Михайлов би се обърнал към Сийка Бечева, станала известна като “кака Сийка” от видео, заснето по време на контрапротест на БСП в началото на 90-е години на миналия век.

“Симпатизантите на БСП обградиха театъра в Кърджали. Бяха много нахъсани, обиждаха, плюеха, замахваха пред камерата. Поведението на тези хора бе част от насъскването, част от националистическата кампания на БСП срещу възстановяването на имената на българските турция, отнети по време на Възродителния процес, които бяха върнати от партията в края на декември 1989, формално със закон от март 1990 г.”, разказва режисьорът историята на кадрите. “Не съм го правил с цел да се подигравам. Не ми беше смешно, когато го снимах, нито когато за първи път излъчихме тези кадри”, категоричен бе той пред bTV.

“И понеже СДС се застъпваше за правата и свободите на тези хора, а БСП настрои партийните си организации да протестират, тогава ние бяхме наричани “турци с фесове”, пък БСП бяха националисти и патриоти.

Както виждате, това минало не е свършило и в момента има подобни събития - отново има настройване българи срещу турци, християни срещу мюсюлмани и отново тази партия заема националистически позиции, заедно със своите сателити”, допълни още Михайлов.

“Гледайки кадрите, гледайки тази жена - начинът, по който говори, си казвам: “Добре де, защо толкова обичат тази партия? Те преди 1989 година са живяли - тя, като учителка, с малка заплата. Мъжът й, като милиционер, е получавал три пъти по-голяма заплата от учителската и лекарската заплата. Отгледали са децата, били със скъсани обувки - но това е било преди 89-а година, когато децата са били малки. Защо им е криво, може би защото не могат да управляват непрекъснато, не могат да се страхуват от тях хората непрекъснато, не могат да изпращат в лагери и да разстрелват спокойно без наказание? И се чудя на това мислене - защото, както виждате, всички най-големи олигарси, всички най-големи бизнесмени са произлезли точно от тази партия - те са другари на тази другарка. Първото излязло име от Панамските документи е на олигарха Николай Банев - бивш работник в отдел “Сигурност” на ЦК на Комсомола, а сега мултимилионер. Всички тези хора са свързани с Държавна сигурност, с репресивния апарат и тези хора са отгоре на върха, а горката Сийка и тогава е живяла бедно, и сега живее бедно, и защитава партия на олигарсите, тя не е партия на обикновения човек”, заяви още той.

И допълни: “Останахме единствената държава от бившия Соцлагер, която не е направила лустрация, която не е наказала виновниците за всички престъпления, за лъжата, за Чернобил и за това, че цяло поколение е заразено заради мълчанието на партията, не са наказани виновниците за Възродителния процес, не са наказани виновниците за многото убийства”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама