8 кандидати за лидер на БСП си направиха отвод

12:01, 07 май 16 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
48 делегати бяха избрани за ръководство на 49-ия Конгрес на БСП. Първото заседание ще се ръководи от Атанас Мержданов, а следващите от Дора Янкова, Янаки Сотилов, Бойко Великов и Станислав Владимиров.

Осем кандидати за лидери си направиха отвод. Така 28 продължават напред в надпреварата за председател на столетницата.

Отвод си направиха: евродепутатът Георги Пирински, Петър Мутафчиев, Бойко Великов, Борислав Гуцанов, Ваня Добрева, Атанаска Тенева и депутатът Иван Иванов, както и Катя Николова. Така в битката Михаил Миков, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Илияна Йотова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Георги Гергов, Кирил Добрев и други.

Очакванията са повечето да си направят отводи по време на закритата част от заседанието, която ще се проведе по-късно днес. Друга нагласа сред делегатите е да няма лидер на първи тур, а утре да има балотаж между Михаил Миков и Корнелия Нинова. 

Мандатната комисия на висшия партиен форум и Комисията по молбите, жалбите и заявленията също бяха утвърдени. Делегатите утвърдиха и Изборните бюра на партийния форум, като броят им е 40. Бяха направени и някои персонални промени в състава на Изборните бюра. 

На конгреса присъстват още посланици и представители на повече от 50 дипломатически мисии в България, както и кметове на общини и общински съветници, ръководителите на партиите от Коалиция „БСП лява България“, работодателски, браншови и неправителствени организации, Луис Аяла - ген. секретар на Социалистическия интернационал, Сергей Станишев - президент на ПЕС. На форума са още и представители на социалистическите партии във Франция,Унгария и Швейцария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама