БСП: Десните сили задълбочаваха конфронтацията с рециклирането на призива за „смърт на комунизма"

12:32, 07 май 16 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалия период десните сили в различните си превъплъщения задълбочаваха конфронтацията с рециклирането на призива за „смърт на комунизма“, тровейки обществото и създавайки среда, заредена с унищожителна омраза и вражда. Това заяви депутатът от БСП Дора Янкова, която изнесе политически доклад пред 49-ия конкрес на партията, предаде репортер на София Topnovini.bg. По думите й зад тази завеса избуяли всички съсипващи страната практики на разграждане на държавата, на всеобхватната корупция, безнаказаната престъпност и криминалното забогатяване.



"В нашата декларация по повод 125-годишнината на партията заявяваме, че продължаваме като съвременници на бъдещето. Но за да сме достоверни, сега сме длъжни първо да отговорим какво стана през последните 25 години с България и с БСП, както и какви са перспективите за развитието и на страната, и на партията днес", започна Янкова.



Според нея днешният ден на страната е безмилостно огледало на резултатите на онзи тип „реформи“, които десницата наложила, отхвърляйки предлагания от БСП вариант, предвиждащ необходимата стабилизация за управляем изход от кризата.



Янкова подчерта, че след всеки мандат в управлението, БСП губи много избиратели и търпи тежки загуби. "Основната причина е, че въпреки постигнатите икономически и социални подобрения, не се направи промяна на установения социално-икономически модел и на начина на упражняване на властта", добави тя и подчерта, че още по-голяма вреда на позициите им в обществото причинили и необоснованите кадрови решения, излъчвани или подкрепяни от партията за участие в органите на властта.



"С настоящата етапна равносметка на състоянието и перспективите не само за страната, но и за партията, правим крачка към предстоящия анализ и произтичащите промени, които сме длъжни да осъществим, ако искаме да спечелим ново доверие за нова политика", допълни Дора Янкова. Според нея, в този процес няма и не бива да има място за самобичуване и безпринципно отрицание; мерило за нашата ангажираност и зрялост ще бъде доколко ще съумеят да избегнат подводните камъни на този род „загриженост за партията“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама