Приключва обучението на безработни от област Шумен по професии в туризма

12:47, 07 май 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучението си по професията готвач през май ще приключат 38 безработни от област Шумен. Това съобщиха от Дирекция “Бюро по труда” в града.

През юни завършва обучението на 20 продавач-консултанти и 15 камериери.

20 сервитьор-бармани са обучени през април.

Безработните от Шуменско преминават курсовете по професионална квалификация в рамките на проекти от Националния план за действие по заетостта за 2016 г. и реализирани съвместно със социалните партньори на Агенция по заетостта. Професиите са предимно в сферата на туризма и са в отговор на нуждите на работодателите от квалифицирана работна ръка за летния туристически сезон.

За придобиване на професионална квалификация по професии, свързани туризма се обучават 93 лица от област Шумен. Най-голям е броят на курсисти по професия „Готвач” – 38 лица. За „Сервитьор-барман” се обучават 20 лица, а за „Камериер”  – 15 души. В обучение по професионална квалификация са включени и 20 лица по професия „Продавач-консултант”.

На част от успешно завършилите ще бъде осигурена работа за период от три месеца. Посредниците в бюрата по труда ще окажат съдействие на останалите за намиране на реализация по придобитата специалност на първичен пазар на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама