Станишев към БСП: Оправете се сами вътре, после ще имате претенции да оправяте държавата

12:55, 07 май 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прекалено много енергия хвърляме за вътрешни битки. Създаваме изкуствени линии между себе си. Оправете се сами вътре, после ще имате претенции да оправяте държавата. Това каза на 49-тия конгрес на БСП лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"БСП винаги е била и е дълбоко национална партия. Не са много партиите в Европа, които имат толкова дълга, трудна, но и славна история. Малцина са партиите от Централна и Източна Европа, които успяха да устоят на трансформации. Предстои да отбележим 125 години БСП. Това е много задължаващо, защото носим отговорност за бъдещето и на партията, и на България. Радвам се да ви приветствам от името на ПЕС", обърна се към делегатите Станишев.

По думите му Европа е на кръстопът и тези, които създали кризите, не могат да намерят вярното решение за тази, която преживява Европа. "Нужна е единна воля и се радвам, че лидерите започнаха стратегически диалог по инициатива на ПЕС. БСП е партия на съзидание, на опазването на национлните ценности и идентичност. Партията на просветена, демократична и социална държава", подчерта екслидерът на столетницата.

Според Станишев, за да изпълнят мисията на БСП, е необходимо да отговорят на три условия - първо, да излъчват самочувствие. Второ, да са единни и да използват целия капацитет на БСП, за да създадат енергия именно за работа срещу опонентите им и предлагане на различен път за България. Третото е откритост и диалог.

"БСП винаги е печелила допълнително доверие, когато е била отворена и е търсила партньори. Трябва да бъдем активни в диалога. Предстои партията ни даде визия за следващите 4 години, да избере ново ръководство и политики. Това е голяма отговорност. Трябва да дадем перспектива за хората на левицата", допълни Станипев.

За президентските избори той посочи, че е убеден, че те не са предрешени и БСП трябва да излезе с много силни кандидатури, обединяващи и партията и широки кръгове в обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама