Осъден ефективто за кражба в Русе се жали пред Апелативния съд във В. Търново

12:55, 07 май 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото заседание по делото срещу Недрет Ф.М. (1987 г.) и Ибрям Ф.М. (1989 г.) ще бъде гледано от Апелативния съд във Велико Търново (ВТАС) в понеделник от 11.00 часа, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На първа инстанция Окръжният съд в Русе ги е признал за виновни, че на 9 януари 2015 г., след като се уговорили предварително, те обрали русенец, като му отнели лична карта, шофьорска книжка, контролен талон към нея, две дебитни карти, застрахователна полица „Гражданска отговорност”, винетка и комплекти с инструменти.

За Недрет Ф.М. деянието е извършено в условията на повторност, са пояснили от ВТАС.

Със същата присъда той и Ибрям Ф.М. са признати за виновни, че още същия ден източили пари от дебитните карти.

Недрет Ф.М., който бил рецидивист, ще лежи в затвора 2 години, са решили русенските съдии. Това трябва да стане в затворническо общежитие от закрит тип, при първоначален строг режим. Крадецът трябва да заплати и 130 лева глоба в полза на държавата.

Другият престъпник – Ибрям Ф.М., е осъден на 1 година и 6 месеца условно, с изпитателен срок от четири години, както и 200 лева глоба в полза на държавата.

Те ще трябва да платят и обезщетения на окрадения мъж.

Това обаче не се харесало на Недрет Ф.М., който е осъден ефективно и той обжалвал присъдата пред втората инстанция – Апелативния съд въ Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама