Самолети превозват българските туристи от Санторини към Атина и Солун

13:19, 07 май 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристите, които са блокирани на остров Санторини, както и на други гръцки острови, ще бъдат прехвърлени от там с извънредни полети към летищата в Атина и Солун. Полетите ще продължат до вторник, съобщи БНР.

Гражданската авиация не се включи в стачката, за да прехвърли туристите от островите. По данни на самолетните компании в самолетите има достатъчно места. Всеки, който желае да се върне в континенталната част на Гърция, може да резеврира билет. Безплатен превоз с автобуси по програмата на туристите също е осигурен от туристическите агенции.

Сред блокираните туристи има и много българи. Те останаха на острова, след като превозвачите в Гърция започнаха необявена стачка заради готвените от гръцкото правителство данъчни промени.

Все още Външно министерство няма официална информация дали българите там са се възползвали от осигурения от гръцките власти кораб, за да може да се приберат в страната ни. Фериботът трябваше да отплава в 01:00 часа тази нощ от Санторини за Пирея.

Масовите демонстрации са организирани в цялата страна. Влаковете в южната ни съседка са спрени до понеделни. Градският транспорт също стачкува днес. Пътищата не са блокирани и там се осъществява нормален трафик. В неделя обаче собствениците на безниностанции ще стачкуват през целия ден и така ще затруднят снабдяването с гориво, пише още БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама