Заря и концерт с много звезди на българската музика имаше на празника на Русе

13:30, 07 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С ефектна заря и двучасов концерт на част от звездите на БГ радио, стотици русенци и гости на града отпразнуваха празника на Русе – 6 май, денят, в който почитаме св. Георги Победоносец и който е избран за закрилник на населеното място.

На сцената на площад „Свобода“ снощи излязоха много изпълнители, които се включиха в мега концерта под мотото „Любими песни за любими хора“. Водещ беше Атанас Стоянов – Наско от БГ радио, съобщиха от пресцентъра на община Русе.

Вечерта започна с изпълнение на Живко Василев – кавал и Djane Monique. След това кметът Пламен Стоилов поздрави всички присъстващи на събитието, като им благодари, че са заедно, за да отбележат най-хубавия за Русе празник – Гергьовден.

Стоилов посрещна на сцената Йоанна Драгнева, която не за пръв път гостува в Русе. След нея аплодисментите на публиката бяха за Маги Джанаварова, която няколко пъти слезе от сцената, за да пее заедно с публиката.

Русенци се забавляваха и с песните на Теодора Кацарова, която ги изненада за празника с изпълнението на „Хубава си моя горо“. Атрактивно беше и появяването на Искрен Пецов, за когото водещият разкри, че е роден в Русе. Викове „още“ се чуваха след изпълненията на Милена Славова, която само след няколко дни ще отпразнува 30 години на сцената.

Концертът закри с хитовете си „Обещай ми любов“, „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“ обичаната от поколения българи певица Силвия Кацарова. След последвалата красива и пищна заря, всички изпълнители излязоха на сцената, за да подарят още едно последно парче на русенската публика.

„Със сигурност това е вечер, която ще помните много дълго време. Ние също ще помним срещата си с вас и ще носим вдъхновението, красотата и свободния дух на Русе и русенци“, каза в края на концерта водещият Наско от БГ радио. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама