Още 5 отвода за лидер на БСП

13:56, 07 май 16 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още петима кандидати за лидер на БСП са направили отвод. Това са Калоян Паргов, Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Антон Кутев и Жельо Бойчев. Така в битката за председател на столетницата продължават 23 кнандидати.

По-рано отвод направиха 8 -  евродепутатът Георги Пирински, Петър Мутафчиев, Бойко Великов, Борислав Гуцанов, Ваня Добрева, Атанаска Тенева и депутатът Иван Иванов, както и Катя Николова. Така в битката Михаил Миков, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Илияна Йотова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Георги Гергов, Кирил Добрев и други.

Очакванията са повечето да си направят отводи по време на закритата част от заседанието, която ще се проведе следобед. Друга нагласа сред делегатите е да няма лидер на първи тур, а утре да има балотаж между Михаил Миков и Корнелия Нинова. 

Председателят на Комисията по предложенията Асен Гагаузов предложи по време на обявената почивка на 49-тия конгрес на БСП да бъде проведен избор на 31 делегирани представители в Националния съвет на партията. Комисията предлага за региони, от които ще се делегират членове на НС на БСП да се считат многомандатните избирателни райони за народни представители. Така делегатите от общинските и районните партийни организации от всеки регион ще избират по един делегиран представител, като се препоръчва да бъдат издигани жени, което ще осигури баланс между половете в НС. Предложението бе подкрепено от 338 делегати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама