НАП – Бургас: Близо 36 % са изпратените декларации по интернет

14:12, 07 май 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, съобщиха от пресцентъра на НАП. Подадените декларации от началото на годината са повече от 25 000, като близо 35 % са изпратени по интернет с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК).

Доста натоварено е било в дните преди Великденските празници, уточняват от приходното ведомство в морския град. Обслужените клиенти на приходната администрация в Бургас са над 125 000 от началото на годината. 

„Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари”, коментира по повод края на кампанията директорът на дирекция „Обслужване” в ТД на НАП - Бургас Сияна Димитрова.

Вече започна обработването на годишните данъчни декларации, подадени чрез пощенските оператори, като от НАП - Бургас уточняват, че при технически грешки или пропуски, физическите лица ще бъдат уведомявани чрез имейл, sms, телефонно обаждане или писмо.Очакванията на администрацията са уведомените да потърсят по най-бърз възможен начин контакт с приходното ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама