Читалищни библиотеки ще получат историческа енциклопедия

14:28, 07 май 16 / Култура 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Историческата енциклопедия „България в Първата световна война 1914 – 1918 г.“ ще получат като дарение читалищни библиотеки във във Варненска област. Инициативата е на евродепутата ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който е и посланик на библиотеките.

В навечерието на 6 май екземпляр от изданието бе предоставен на  Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. Предстои в дните от 9 до 13 май, в рамките на които ще протече и Националната библиотечна седмица, книга да получи по една читалищна библиотека във всяка от останалите 11 общини на територията на областта.

Книгата „България в първата световна война 1914-1918” е фундаментален труд, в който авторският колектив Милен Куманов, Десислава Костадинова и Тодор Тодоров е систематизирал безценна информация, интересна както за широката общественост, така и за изследователите на новата ни история.

Енциклопедията, излязла от печат миналата година, е събрала в своите над 900 страници не само детайлни факти за хода на военните действия и участниците в тях, за събитията и политическата обстановка, но и фотографии и други илюстрации, а също и самите договори, сключени от България непосредствено преди, по време и след Първата световна война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама