Задържаха група каналджии, ограбили имигранти

15:07, 07 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група каналджии, които са ограбили нелегални имигранти, е задържана по време на гранично-полицейска операция в бургаското село Факия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Турско семейство с две деца е преминало нелегално границата ни. Имигрантите са били преведени в района на с. Горно Ябълково от каналджии. Процедурата по преминаването станала срещу уговорената сума между каналджиите и турските граждани, която е била заплатена непосредствено след границата. Веднага след това към каналджиите са се присъединили още няколко мъже, които нападнали семейството и го ограбили. Потърпевшите останали без мобилни телефони и пари, като им била отнета доста голяма сума, по техните думи пред полицията.

След незабавно проведена полицейска операция са задържани шестима мъже в гориста местност в района на с. Факия. У тях са намерени мобилен телефон и част от ограбените пари на турското семейство. Задържаните са от района на Средец и от Сливенска област. Те са откарани в ГПУ-Средец, като срещу тях са образувани три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Прокуратурата е уведомена за случая, а работата продължава.

Друг 35-годишен каналджия и 22 нелегални имигранти без документи, които се представят за сирийци, са задържани вчера близо до границата в землището на с. Голям Дервент, съобщават още от МВР. Предотвратени са 8 опита за нарушение на българо-турската граница на 170 незаконни имигранти в зоните на ГПУ-Свиленград, ГПУ-Малко Търново и ГПУ-Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама