Набират ученици за „Безопасен интернет“

15:18, 07 май 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 10 май се събират кандидатури на варненски деца, които искат да се включат в инициативата „Безопасен интернет“. След безплатно двудневно обучение за опасностите в интернет те ще могат да обучават свои връстници.

Кампанията се провежда за втора поредна година от сдружение „Споделено работно място“ с подкрепата на общинската дирекция „Превенции“. Целта й е понижаване на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн.

С приоритет ще бъдат допускани до участие деца на възраст между 11 и 15 години. Кандидатурите за включване в инициативата „Безопасен интернет 2016“ се подават на [email protected], с изписване на три имена, учебно заведение и възраст на ученика.

На официалната страница на инициативата: www.safeinternet.eu, са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Приложени са и видеолекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми. Чрез тях родителите могат лесно да определят времето, в което децата им използват компютъра или да ограничат достъпа им до сайтове с неподходящо съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама