Дървосекачи от Градец предизвикаха масов бой в търговищко село, арестуваха ги

16:15, 07 май 16 25 750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандал за откраднат телефон предизвика масов бой в търговищкото село Руец. Инцидентът е станал снощи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. В мелето са участвали както местни жители, така и компания от дървосекачи от село Градец, община Котел, настанени в селото заради дърводобив.

Две компании били в центъра на Руец и се черпели за вчерашния празник. Местните били навън, докато мъжете от Градец били вътре в кръчмата. По едно време от масата навън изчезнал мобилен телефон, като собственикът обвинил другоселците. Алкохолът вдигнал градуса на страстите и скандалът преминал в бой.

Наред с размяната на удари подпийналите мъже посегнали и на джипката на 43-годишен мъж от Руец. Когато два патрула с полицаи дошли, заварили „Мерцедес МЛ 270“, рязан с моторен трион. Луксозното возило било с увредени предно панорамно стъкло, странично задно ляво стъкло и преден калник.

Шестима мъже от Градец, между 21 г. и 34 г., са задържани в Районното управление в Търговище за срок до 24 часа. Участниците в инцидента са прегледани в болница, където е констатирано, че трима от тях са с повърхностни контузни и охлузни рани.

Случаят е докладван в Районна прокуратура-Търговище. Образувано е досъдебно производство за извършеното повреждане на МПС. Във връзка с извършените други противоправни деяния в РУ-Търговище се извършват проверки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама