Паргов: Не ни трябват само кадровите въртележки от нощните часове на конгреса

16:43, 07 май 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конгресът ще приключи утре, ще трябва пак да работим заедно и да се гледаме в очите. Не ни трябват само кадровите въртележки, които чакаме в нощните часове на конгреса. Нуждаем се от разбираем език и разпознаваеми фигури. Това заяви по време на 49-тия конгрес на БСП председателят на партията в София Калоян Паргов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Трябва да постигнем 3 неща - промяна в партията, постигане на единството и мобилизация към победата. БСП трябва да препотвърди своето стоене в ляво и да покаже потенциала за реализирането на програмата", подчерта Паргов и допълни, че на конгреса трябва да затворят страницата с разсъжденията, кой е ляв и кой е по-ляв, кой е спасителят на БСП и кой е воденичният камък, защото БСП трябва да даде алтернатива за достойно и справедливо развитие на страната. По думите му БСП трябва да бъде единна и да работи за обединение на левица в България, като широка коалиция, защото не може да има силно ляво в България без силно БСП.

Накрая той завърши, като заяви, че БСП обича Русия, но най-много обича България, защото националните интереси стоят над всичко.

Костадин Паскалев, който също беше претендент за лидерския пост, направи самоотвод и посочи, че партията трябва да покаже, че е разбрала уроците и се променя, за да не повтаря грешките си. По думите му БСП трябвало да остане опозиция и да не участва в управлението. 

"Но БСП трябваше да остане силна опозиция - истинска алтернатива на ГЕРБ. ГЕРБ управлява България безобразно. Бойко Борисов предоставя обществени поръчки на необосновани цени, след това гази закона и ги отменя. Корупцията разяжда държавата, а хората остават на улиците. Социалната политика се изрази в увеличаване на пенсионната възраст, здравната система е в морален колапс", отчете Паскалев. 

За Реформаторския блок той коментира, че е в политическа шизофрения, Патриотичният фронт решава проблемите с нов Изборен кодекс, "Атака" приключила, ДПС вече имала и оперативен лидер, освен задкулисен, а  БСП била в търсене на алтернатива на управлението. "Къде сме сега? БСП тръгна надолу поради липсата на последователност. Иска ми се лидерът на БСП да превърне партията в партия на морала", каза още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама