С гумени ограничители обезопасяват Кресненското дефиле

16:51, 07 май 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спешна проверка и обезопасяване на един от най-натоварените пътища в страната - този през Кресненското дефиле започват държавните органи.

От парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения подеха инициатива за намаляване на пътно-транспортните произшествия в участъка. На специална среща с представители на институции, имащи отношение към проблема са били обсъдени няколко начина за осъществяването на целта. Най-коментиран от тях е поставянето на гумени ограничители.

"Това е твърда разделителна линия, която да е гумена или пластмасова, която да не дава възможност за рискови изпреварвания", обясни пред Нова телевизия Настимир Ананиев, председател на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията в Народното събрание.

По думите му, пътуващите ще стигнат с 15-20 минути по-късно до избраната от тях дестинация, но живи и здрави. Което е по-добре отколкото черната серия от жестоки инциденти с летален край да продължи.

Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" е категоричен, че на всеки два месеца тези съоръжения трябва да бъдат подменяни в голям процент от дължината. Идеята се подкрепя и от местните жители. По техни думи, има нахални шофьори, които минават напреко платната през нощта, а така ще се прекрати този порочен навик.

На срещата при министъра на регионалното развитие и благоустройството са обсъждани още няколко идеи - за налагане на глоби за превишаване на скоростта, за поставяне на камери в началото и в края на всяка отсечка и за поставяне на изкуствени неравности по пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама