Проведе се генерална репетиция за военния парад на 9 май в Москва

17:05, 07 май 16 / Свят 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Москва се проведе генералната репетиция за военния парад по случай 71-вата годишнина от победата във Втората световна война, предаде ТАСС. Събитието ще се проведе в понеделник от 10 часа. Очаква се да присъстват редица международни лидери и официални представители на множество държави.

На Червения площад Русия ще покаже пред света и хилядите зрители най-новата си военна техника – танкове, ракети и самолети. Днес в тренировка участваха 10 000 военнослужещи, 135 бойни машини и над 100 самолета и вертолета. Военният министър Сергей Шойгу също се появи, за да изгледа репетицията.

Най-интересното на днешната репетиция беше прелитане на шесторка Су-25 с димни следи в цветовете на руския флаг. По площада пък преминаха в строй пехотата на ФСБ и новосъздадената Росгвардия.

В парада ще вземе участие освен пехотни войски, бронетехника, която ще бъде водена от танкът Т-34, един от стълбовете на руската армия през Втората световна война. Той ще бъде последван от танковете Т-90 и Т-14 „Армата”. Ще бъде показана и самоходната гаубица „Коалиция-СВ”, БМП "Курганец-25" и още други машини.

Зрителите ще могат да видят в понеделник оперативно-тактическите комплекси "Искандер-М", междуконтиненталния „Ярс”, както и комплексите за противовъздушна отбрана „Бук-М2”, „Тор-М2У”, „Панцир-С” и С-400 „Триумф”.

В небето пък ще прелетят 71 летателни апарата, като совен бомбардировача Ту-160 ще бъдат показани Су-24, Су-25, Су-34, както и новите изтребители Су-35С, прехващачите МиГ-31 и фронтовите МиГ-29 и Су-27.

По случай предстоящия празник началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили армейски генерал Валерий Герасимов и зам-министърът на отбраната армейски генерал Дмитрий Булгаков бяха наградени със звезди Герой на РФ, предаде ТАСС, като цитира съобщение на сайта на руското министерство на отбраната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама